Blog de roserSAP116

6. WHY SHOULD PHYSICISTS STUDY HISTORY? Part 2a

Hola a totes i a tots

Seguim amb l’article Why should physicists study history?

- La física no ha sigut sempre com és ara

Tothom té tendència a suposar que la forma en què ara són les coses és la norma. 

Però la història deixa clar que les coses no sempre eren d'aquesta manera. 

Einstein es va queixar que els físics tendien a considerar les idees acceptades actualment com a inalterables. Al contrari, va suggerir que havien d'estudiar la història d'aquestes idees i comprendre les circumstàncies en què estaven justificades i es van trobar útils. D'aquesta manera, un jove físic als marges, per exemple, un representant d'un agent de patents el 1905, es sentirà enamorat de trobar nous espais i oferir suggeriments nous i creatius.

L'historiador i filòsof Hasok Chang argumenta que la pluralitat d'interpretacions de la ciència poden fer que la història de la ciència sigui un recurs per a la investigació científica moderna. 

- La física no té regles rígides 

Els cientifics no segueixen simplement unes normes rígides ni sistemes de problema-resolució. En ocasions comencen amb una hipótesi, en altres per observacions extranyes … Einstein va reflectir a la fi de la vida que un científic ha de ser un "oportunista sense escrúpols", adoptant i adaptant diferents enfocaments a mesura que sorgeixen nous reptes.

En comptes d'aplicar un mètode rígid, els científics treballen amb les proves que tinguin i permetin la millor explicació.

La història de la ciència mostra com les definicions i els estàndards de la ciència s'han desplaçat amb el pas del temps i, amb sort, proporcionen algun impuls per fer front a l'important treball que realitzen avui els filòsofs de la ciènciaIdees en els seus propis termes.

La historia ens ensenya que el coneixement no és fixe.

Aristòtil tenia una perpectiva totalment contraria a la física Newtoniana.

La gent en el pasat es preocupava sobre diferents coses y intentava resolve els seus problemes de maneres diferents.

Whig history: jutja tot el passat pel que sembla el present


Al final, la història de la ciència exposa els científics a noves formes de pensar i els obliga a tornar a examinar el que ja se sap. Aquesta flexibilitat intel·lectual és essencial per a qualsevol disciplina, però és particularment important per a camps tan influents i autoritzats com la física i altres ciències.

OPINIÓ: Hem resulta un artícle molt útil per a treballar amb els alumnes i fer-los veure aquests vincles entre física-investigació-societat, però també el recomanaria a físics i investigadors científics en general.


Roser

Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: