Blog de roserSAP116

5. WHY SHOULD PHYSICISTS STUDY HISTORY? Part 1a

Hola de nou!

En aquest post i el seguent anem a treballar l’article Why should physicists study history?

He extret les idees que he considerat principals i en algunes d’elles he fer comentaris que vincule amb l’educació.

WHY SHOULD PHYSICISTS STUDY HISTORY?


Les interaccions socials realment influeixen en el que produeixen els científics.


- La física és un esforç social

Durant la Primera Guerra Mundial, els científics britànics es van negar a parlar amb els seus companys alemanys a l'altre costat de les trinxeres.


Els físics treballen en grups. Han de parlar. La física és un esforç social.


La física només funciona quan la gent parla entre ells, i la comunicació no sempre és fàcil.

- La física no és evident

La història de la física pot recordar-nos el difícil que és justificar idees -des del heliocentrisme fins a la teoria atòmica- que ara semblen tan evidents.

Una vegada que s'ha aconseguit un resultat sòlid, els científics tendeixen a minimitzar tot el treball dur que hi havia; la simplicitat sembla més persuasiva que la complexitat.

Els grans avenços en les ciències són molt més notables quan s'aproxima que van sortir de les lluites i els cargols en comptes de flaixos de coneixement.

Cada vegada que els físics no estan d'acord sobre com interpretar un conjunt de dades, proporcionen una prova nova de que la física no és evident.

Les coses que ara semblen essencials i evidents mai van començar d'aquesta manera.

- La física necessita molts tipus de persones

Convertir la complexitat en una bona física requereix creativitat.

La interacció de diversos enfocaments és el que ens va portar la nostra visió moderna, que no tindríem, si no, les idees ara estranyes de Kelvin.

Les perspectives estranyes però, en última instància, útils provenen sovint de camps i disciplines aparentment allunyades del problema a la mà.La millor estratègia per fomentar diverses idees és conrear una comunitat diversa.

Moltes maneres de pensar diferents es poden aplicar a un problema, i cal fomentar-les.

-La física no està acabada

El coneixement és provisional.La física és típicament presentada com una llista de coses que el físics pensen que son certes: a aquestes llistes les anomenem llibres de text.

(Extrapolable al llibre de text en secundaria i batxillerat, ja no pel que va a la verosimilitud dels seus continguts sinó com a agent limitant en la metodologia i tipus de donar els continguts).

Si els científics no son honestos i explícits amb els seus dubtes, quan aquestos es revelen es crea una crisi de confiança.


Roser

Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: